Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که اختلال در سطح تستوسترون می‌تواند نشان دهنده یک اختلال نوروبیولوژیکال مهم در اختلال دوقطبی باشد.

به گزارش ایسنا، صبرا موسوی زادگان، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته روانشناسی عمومی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اصفهان، در پایان نامه خود به بررسی "مقایسه‌ ‌سطح بزاقی هورمون تستوسترون و عملکردهای عصب روانشناختی در فازهای مختلف بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک و افراد عادی شهر اصفهان" پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در رابطه با پایان نامه خود به ایسنا، گفت: این پژوهش با هدف مقایسه سطح بزاقی هورمون تستوسترون وعملکردهای عصب روانشناختی (توجه انتخابی، انعطاف پذیری شناختی و حافظه کاری) در فازهای مانیا، افسردگی و یوتایمیا در بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک و افراد عادی شهر اصفهان انجام شد. 

این دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته روانشناسی عمومی، افزود: پایان نامه حاضر در دو بخش انجام شده است، در بخش نخست، مقایسه سطح بزاقی هورمون تستوسترون در فازهای مانیا، افسردگی و یوتایمیا در بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک و افراد عادی و بخش دوم به مقایسه عملکردهای عصب روانشناختی ( توجه انتخابی، انعطاف پذیری شناختی و حافظه کاری ) در فازهای مانیا، افسردگی و یوتایمیا در بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک و افراد عادی پرداخته است.

موسوی زادگان در خصوص جامعه آماری این پایان نامه اظهار کرد: در این پژوهش، ۵۹ نفر شامل۱۵ نفر در فاز مانیا،۱۰ نفر در فاز افسردگی، ۱۶ نفر یوتایمیک و ۱۸ فرد عادی انتخاب شدند که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب گرفت و افراد عادی با بیماران در فاز یوتایمیا همتا سازی شدند. 

وی روش پژوهش را از نوع توصیفی و علی- مقایسه ای اعلام کرد و گفت: برای غربالگری بیماران، از تشخیص روانپزشک بر اساس DSM۵، مقیاس مانیای یانگ (YMRS، ۱۹۷۸) و مقیاس افسردگی همیلتون (HAM-D،۱۹۶۰) و برای سنجش سلامت روان گروه کنترل از نرم افزار ( SCl-۹۰-R V. ۴. ۱، ۱۹۷۳) و پرسشنامه کیفیت زندگی ۳۶ سوالی (SF۳۶، ۱۹۹۳) استفاده شد.

این دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته روانشناسی عمومی در خصوص نتایج این پژوهش اظهار کرد: بر اساس یافته‌ها سطح بزاقی هورمون تستوسترون در فاز مانیا بالاتر از تمام گروه‌ها و در فاز افسردگی پایین‌تر از بقیه گروه ها است. همچنین تفاوت بین میانگین های تعدیل شده نمرات سطح بزاقی هورمون تستوسترون در چهار گروه (سه فاز دوقطبی و افراد عادی) معنی دار نبود.

موسوی زادگان ادامه داد: در شاخص های توجه انتخابی (زمان پاسخ همخوان در فازهای یوتایمیا– مانیا، یوتایمیا- عادی، مانیا- عادی و افسردگی– عادی و در زمان پاسخ ناهمخوان در فازهای یوتایمیا – مانیا، مانیا- عادی  و افسردگی– عادی تفاوت معناداری دیده شد و در این دو شاخص در چهار گروه تفاوت معنادار بود.

به گفته وی تفاوت چهار گروه در تمام شاخص های انعطاف پذیری شناختی معنادار بود. در شاخص تعداد طبقات در مقایسه فازهای یوتایمیا - عادی و مانیا - عادی و در شاخص خطای درجاماندگی، در مقایسه فازهای یوتایمیا- عادی، مانیا - عادی و افسردگی – عادی تفاوت معنادار بود. 

موسوی‌زادگان تصریح کرد: همچنین در شاخص های حافظه کاری دیداری و شنیداری تفاوت بین چهار گروه (فازهای اختلال دوقطبی و افراد عادی) معنادار به دست آمد و در شاخص های حافظه کاری (جمع حافظه دیداری در فازهای یوتایمیا- مانیا، یوتایمیا- عادی، مانیا- افسردگی، و مانیا- عادی، و در فراخنای حافظه دیداری در فازهای یوتایمیا- مانیا، یوتایمیا- افسردگی، مانیا- افسردگی، مانیا- عادی و افسردگی- عادی تفاوت معنادار دیده شد. در شاخص جمع حافظه شنیداری در فازهای یوتایمیا- عادی، مانیا- عادی، افسردگی- عادی، و در شاخص فراخنای حافظه شنیداری در یوتایمیا- مانیا و مانیا- عادی تفاوت معنادار بود .

وی با بیان اینکه اختلال در سطح تستوسترون می تواند نشان دهنده یک اختلال نوروبیولوژیکال مهم در اختلال دوقطبی باشد، خاطرنشان کرد: با این حال در این پژوهش، به دلیل مکانیسم پیچیده تستوسترون و غیرقابل کنترل بودن عوامل مؤثر بر آزمایش در مقایسه فازهای اختلال دوقطبی با یکدیگر و با گروه کنترل تفاوت معناداری به دست نیامد. 

موسوی زادگان افزود: درمقایسه عملکردهای عصب روانشناختی درچهار گروه، افراد عادی بهترین عملکرد را داشته و در مقایسه عملکرد بیماران در سه فاز، عملکرد بیماران مانیک ضعیف تر از تمامی گروه ها و بیماران افسرده و یوتایمیک نسبتا مشابه بود.  با توجه به عملکرد ضعیف تر بیماران در فازهای حاد شاید بتوان نتیجه گرفت که نقص عملکرد  در اختلال دوقطبی با فازها مرتبط است.

به گزارش ایسنا، این پایان نامه با راهنمایی دکتر محسن معروفی در دانشگاه  علوم و تحقیقات اصفهان دفاع شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پايان نامه منطقه اصفهان روانشناسي تستسترون افسردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۹۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری که با افسردگی مرتبط است

افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی از نظر ژنتیکی مرتبط هستند.

به گزارش ایسنا،  افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی چالش‌های اصلی سلامت هستند که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهند.

نتایج تحقیقات از دهه ۱۹۹۰ نشان داده است که یک پیوند دوطرفه وجود دارد؛ افراد مبتلا به افسردگی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی‌وعروقی هستند و افرادی که بیماری‌های قلبی‌وعروقی دارند اغلب افسردگی را تجربه می‌کنند. این رابطه متقابل نیاز حیاتی برای مداخله زودهنگام را برجسته می‌کند.

انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که نوجوانان مبتلا به افسردگی را از نظر علائم قلبی عروقی تحت نظر داشته باشید و بر مدیریت پیشگیرانه این خطرات سلامتی مرتبط تاکید دارد.

در حالی که عوامل سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، رژیم غذایی نامناسب و ورزش نکردن مدت‌هاست در رابطه بین افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی دخیل بوده‌اند، نتایج تحقیقات اخیر ارتباط درونی‌تری را نشان می‌دهد.

اکنون دانشمندان کشف کرده‌اند که این بیماری‌ها مسیرهای ژنتیکی مشترکی دارند و مبنای ژنتیکی مشترک را آشکار می‌کنند که بر هر دو شرایط تأثیر می‌گذارد.

یافته‌های مهم فنلاند

دکتر بینشا اچ میشرا و گروه او در دانشگاه تامپر فنلاند پیشرفت قابل توجهی در این زمینه داشته‌اند. آنان از طریق تجزیه‌وتحلیل نمونه‌های خون و داده‌های بیان ژن، ماژول ژنی خاص مرتبط با افسردگی و سلامت قلبی‌وعروقی را شناسایی کردند. این ماژول شامل ۲۵۶ ژن است که سطح بیان آنها با افزایش خطرات برای هر دو شرایط مرتبط است.

دکتر میشرا اظهار کرد: شناسایی این ژن‌ها نه تنها نشانگرهای زیستی جدیدی را برای افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی فراهم می‌کند، بلکه دری را به روی توسعه درمان‌هایی باز می‌کند که می‌توانند هر دو بیماری را به طور همزمان هدف قرار دهند.

محققان دریافتند که سه ژن برتر در این ماژول با چندین اختلال مغزی و سلامت ضعیف قلبی‌وعروقی مرتبط هستند و بر نقش عوامل ژنتیکی در بروز همزمان این شرایط تأکید دارند.

دکتر میشرا اظهار کرد که یافته‌ها نه تنها درک ما را از زمینه‌های بیولوژیکی این شرایط افزایش می‌دهد، بلکه به هموار کردن راه برای رویکردهای یکپارچه برای درمان کمک می‌کند.

این تحقیق نه تنها درک ما را گسترش می‌دهد، بلکه امیدی را برای راهبردهای پیشگیری و درمان مؤثرتر، با هدف قرار دادن علل ریشه‌ای و نه فقط علائم این مسائل بهداشتی فراگیر، ارائه می‌دهد.

نتایج این تحقیق در مجله Frontiers in Psychiatry منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نباید با ایجاد دوقطبی‌های کاذب دشمن را به طمع بیندازیم
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • آخرین وضعیت حضور قطبی در تیم ملی ایران
  • آخرین وضعیت افشین قطبی و تیم ملی ایران
  • سرویس‌دهی در خط ۵ مترو به حالت عادی بازگشت
  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد