Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@19:32:30 GMT

ارتباط بین پارکینسون و اختلال دو قطبی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۲۰۷۹

ارتباط بین پارکینسون و اختلال دو قطبی چیست؟

بررسی‌های اخیر محققان نشان می‌دهد رابطه مستقیمی بین اختلال دو قطبی و ابتلا به بیماری پارکینسون وجود دارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اختلال دو قطبی تقریبا از سن ۲۰ سالگی آغاز می‌شود. هنوز دلیل اینکه چرا برخی افراد به این اختلال مبتلا می‌شوند، مشخص نیست، اما شواهد نشان‌دهنده این است که دوپامین (پیام‌رسان مهم مغز) در بروز اختلال دو قطبی نقش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال، مصرف "لوودوپا" که یکی از داروهای درمان بیماری پارکینسون است و گیرنده‌های دوپامین را فعال می‌کند، می‌تواند باعث بروز این اختلال شود.

عواملی مانند اختلال در ترشح سروتونین و دوپامین در بروز این اختلال نقش دارد؛ درمان‌های رایج برای درمان اختلال دو قطبی شامل مصرف داروی ضد روان‌پریشی، داروی ضد صرع، و قرص لیتیوم می‌شود. افرادی که به مدت طولانی این نوع داروها استفاده می‌کنند به بیمار ی "پارکینسونیسم" مبتلا می‌شوند که تشخیص آن از بیماری پارکینسون غیر ممکن است.

 پارکینسون یک اختلال مغزی است که بیشتر در میان افراد مسن دیده می‌شود؛ علائم این بیماری شامل لرزش بدن، کندی حرکات، و سفت‌شدن اندام‌ها است. این علائم به دلیل از بین‌رفتن سلول‌های تولید کننده دوپامین در قسمتی از مغز به نام "توده سیاه" به وجود می‌آید.

 مبتلایان به اختلال دوقطبی دچار تغییرات شدید خلقی می‌شوند؛ این اختلال به صورت معمول در اواخر دوره نوجوانی یا اوائل بزرگسالی ظهور پیدا می‌کند. اختلال دوقطبی، انواع مختلفی دارد که مهم‌ترین انواع آن اختلال دوقطبی نوع یک و اختلال دو قطبی نوع دو است.

گروهی از محققان آمریکایی به منظور پی‌بردن به این موضوع که آیا اختلال دو قطبی، خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش می‌دهد یا خیر، نتایج هفت مطالعه موجود در این زمینه را بررسی کردند. هر هفت مطالعه اطلاعات پزشکی بیش از چهار میلیارد انسان را ارزیابی می‌کرد. یافته‌های جدید نشان داد افرادی که به اختلال دو قطبی مبتلا هستند، به احتمال زیاد در آینده به بیماری پارکینسون نیز مبتلا می‌شوند. 

نتایج این مطالعه در مجله JAMA Neurology منتشر شده است.

کد خبر 393420

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تازه های پزشکی بیماری پارکینسون سلامت روان علائم بیماری اختلالات مغزی لرزش دست شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۲۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم

دریافت 106 MB

کد خبر 6095121

دیگر خبرها

  • دنیای فیزیک در آستانه یافتن تک‌قطبی‌های مغناطیسی؟
  • شایعات حضور قطبی در تیم ملی ایران تکذیب شد
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • قطبی دستیار قلعه‌نویی‌ نمی‌شود
  • تکذیب یک شایعه عجیب در مورد قطبی و تیم ملی
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • اختلال در جمع آوری آبگرفتگی ها در اهواز به علت قطع برق
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • آخرین خبرها درباره توافق احتمالی تیم ملی ایران با افشین قطبی