Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس آنچه "دیلی میل" انگلیس منتشر کرده است، محققان دانشگاه کلرادو استدلال کرده اند که سطح پایین فروکتوز منجر به مسیری می‌شود که باعث تقویت کنجکاوی در مورد غذا و ذخیره انرژی به شکل چربی می‌شود، اما در صورت مصرف بیش از حد، این مسیر موجب بیش فعالی، افزایش شدید اشتها و خطر ابتلا به مشکلات رفتاری مانند تکانشگری و پرخاشگری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تیم تحقیقاتی اعلام کرده است که خوردن مقدار زیاد فروکتوز مشکلات متعددی اعم از اختلال بیش فعالی، اختلال کم توجهی، افسردگی جنون آمیز و اختلال دو قطبی را بر فرد مترتب می‌سازد.

فروکتوز یا قند میوه به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان و عسل یافت می‌شود، اما در رژیم‌های مدرن از طریق شکر تصفیه شده و شربت ذرت شایع‌تر است. غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که در حال حاضر حاوی مقادیر زیادی فروکتوز هستند شامل بستنی، بیسکویت، کیک، سیب، انگور، آب میوه، نوشیدنی‌های شیرین و ماست میوه‌ای است.

براساس تخمین ها، تقریبا از قرن هجدهم به بعد مصرف فروکتوز ۴۰ برابر شده است که این موضوع دلیل افزایش موارد ابتلا به دیابت و چاقی را روشن می‌سازد.

باوجود توصیه کارشناسان و سازمان‌های بین المللی و محلی به استفاده مقدار کمی شکر و قند در روز اما طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، همچنان میزان مصرف قند و شکر در جهان بسیار بالاست.

افزایش مصرف شکر، بسیاری از کشور‌های جهان را بر آن داشت تا میزان نرخ به اصطلاح "مالیات شکر" برای نوشیدنی‌های گازدار را افزایش دهند که براین اساس در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در بسیاری از کشور‌ها این مالیات به ۷ ٪ رسید.

این تیم تحقیقاتی متشکل از پروفسور ریچارد جانسون و همکارانش از دانشگاه کلرادو تاکید کرده اند که شناسایی فروکتوز به عنوان یک عامل خطر برای بروز اختلالات روانی، از اهمیت عوامل ژنتیکی، خانوادگی، جسمی، عاطفی و زیست محیطی که سلامت روان را شکل می‌دهند، نمی‌کاهد.

اما طبق آنچه پروفسور جانسون توصیه می‌کند، مصرف بیش از حد فروکتوز موجود در قند‌های تصفیه شده و شربت ذرت با فروکتوز بالا ممکن است در ایجاد این موارد نقش مهمی داشته باشد.

او توضیح می‌دهد که نتایج مطالعه فقط قند و شکر را عامل بروز رفتار پرخاشگرانه نمی‌داند، بلکه در این تحقیق تاکید شده است که مصرف زیاد  فروکتوز یکی از دلایلی است که به رفتار پرخاشگرانه کمک می‌کند.

فروکتوز به اندازه گرسنگی مهیج است

گروه محققان در مقاله تحقیقاتی خود نتایج تعدادی از مطالعات قبلی را در مورد فروکتوز و تأثیر آن بر بدن انسان بررسی کردند. محققان توضیح دادند هنگامی که سطح انرژی در سلول‌ها کاهش می‌یابد، فروکتوز باعث پاسخی مشابه حالات پیش آمده هنگام گرسنگی می‌دهد. در نتیجه کنجکاوی برای یافتن غذا خطر پذیری و تصمیم گیری‌های عجولانه و تهاجمی را مانند کسی که در تلاش برای زنده ماندن است، افزایش می‌دهد.

در حالی که قرار بود فروکتوز به زنده ماندن انسان‌ها کمک کند، افزایش چشمگیر در مصرف آن طی قرن گذشته منجر به توسعه این رفتار‌ها به دلیل وجود بیش از حد شکر و قند در رژیم غذایی فعلی غربی شده است.

یک جدل علمی

برخی از متخصصان در مورد نتایج مطالعه مربوط به اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) ابراز تردید کرده اند؛ به گونه‌ای که ادموند سونوگا پارک روانشناس حوزه رشد، از کالج کینگ لندن در مصاحبه با روزنامه تایمز می‌گوید: این یک مدل بسیار خوب و معقول از نظر زیست شناسی است که بر یک ایده بیولوژیک پیشرفته تمرکز دارد، اما متأسفانه، این تصور که بین میزان مصرف شکر و بیش فعالی در انسان رابطه‌ای پیوسته وجود دارد، تا حد زیادی دهه‌ها پیش رد شده است.

بیشتر بخوانید

۷ خوراکی که کودکان هرگز نباید مصرف کنند علائم افت ناگهانی قند خون چیست؟

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیش فعالی فروکتوز قند طبیعی بیسکویت بیش فعالی بیش از حد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۲۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟

به گزارش خبرآنلاین، برخی از ویتامین‌ها مانند آهن، زینک، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، کلسیم، منیزیم و... بیش از سایر مکمل‌های غذایی، مورد استفاده عموم قرار می‌گیرند. در بسیاری از موارد با داشتن رژیم غذایی سالم و کامل می‌توان ویتامین‌ها و ریز مغذی‌های مورد نیاز را تامین کرد. امروزه به علت سبک زندگی پر استرس و شرایط زندگی متفاوت نمی توان این اقدام را به صورت کامل پیش برد؛ بنابراین استفاده از مکمل‌ها در کنار تغذیه مناسب می‌تواند تغذیه فرد را به خصوص در دوران‌های حساس و خاص مثل بارداری و شیردهی تکمیل کند.

به گزارش فارس، یکی از مهمترین نکات برای استفاده از مکمل های تغذیه ای زمان مصرف آنها است؛ زیرا در صورت استفاده در زمان اشتباه، ممکن است عملکرد ویتامین یا ریز مغذی کاهش پیدا کند.

چه ساعتی چه ویتامینی بخوریم؟

در مصرف ویتامین‌ها اولین چیزی که اهمیت دارد این است که آیا بدن نیاز به این ویتامین دارد یا خیر؟ هر فردی طبق خورد و خوراک و شرایط جسمانی که دارد، ممکن است در یک ویتامینی کمبود داشته باشد. بنابراین بهتر است که هر شخصی در هر سن و شرایطی قبل از استفاده از هرگونه مکمل‌های غذایی با پزشک خود مشورت کرده و در صورت نیاز آزمایش دهد. استفاده به اندازه از ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌تواند کیفیت عملکرد مغز و جسم را افزایش دهد. اما زمان مصرف هر نوع از داروهای ویتامین اهمیت دارد. هر ویتامین را چه ساعتی بخوریم؟

آهن «IRON»: بالاترین میزان جذب آهن با معده خالی است. اما به دلیل اینکه بسیاری از املاح آهن می‌تواند باعث بروز عوارض گوارشی از جمله سوزش سر معده و یا یبوست شود، استفاده از آهن‌های غیر لیپوزومال بهتر است. بنابراین بهتر است این ویتامین همراه با ناهار و یا شام مصرف شود. علاوه بر این گفتنی است مصرف مکمل آهن با لبنیات چای و قهوه تداخل دارد. هم چنین مصرف هم زمان آن با مکمل کلسیم و زینک توصیه نمی‌شود اما در مقابل ویتامین C جذب آهن را بالا می‌برد. بنابراین بهتر است هم زمان با آهن از نوشیدنی‌هایی با مواد غذایی حاوی ویتامین‌C استفاده شود.

منیزیم «Magnesium»: منیزیم به عنوان یک مکمل آرامش‌بخش شناخته می‌شود. این ریز مغذی در کاهش اسپاسم عضلانی و کاهش استرس موثر است. بنابراین بهترین زمان برای مصرف آن شب‌ها نیم ساعت قبل از خواب است.

کلسیم «Calcium»: مصرف این مکمل به دوز آن بستگی دارد. مصرف دوز بالا ۱۰۰۰ - ۸۰۰ میلی‌گرم برای جلوگیری از رسوب در کلیه بهتر است. در این شرایط باید نصف دوز صبح و نصف آن شب مصرف شود. همچنین این ریز مغذی با آهن و نوشیدنی‌هایی نظیر چای و قهوه تداخل دارد. مصرف هم زمان کلسیم با ویتامین‌ C میزان جذب آن را افزایش می‌دهد.

زینک‌«Zinc»: با توجه به اثر زینک بر افزایش متابولیسم، بهترین زمان مصرف آن در معده دو ساعت بعد از صبحانه است. همچنین مصرف زینک با کلسیم و آهن می‌تواند تداخل داشته باشد؛ بنابراین رعایت فاصله زمانی الزامیست.

ویتامین C: ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی با خاصیت افزایش سطح انرژی است. بهترین زمان مصرف آن صبح‌ها و یا در طول روز است. این ویتامین به علت خاصیت اسیدی که دارد، در صورت مصرف با معده خالی می‌تواند عوارض گوارشی نظیر سوزش سر معده ایجاد کند. در نتیجه اگر با معده پر مصرف شود بهتر است. همچنین این ویتامین محلول در آب است بنابراین می‌توان از آن در دوزهای بالاتر به صورت جوشان استفاده کرد.

ویتامین‌های گروه B: این ویتامین ها همانند ویتامین سی محلول در آب هستند و می‌توانند سطح متابولیسم بدن را بالا برده و انرژی را افزایش دهند. بنابراین بهتر است در طول روز و یا قبل از فعالیت روزانه مصرف شوند. با توجه به عدم عوارض گوارشی لزومی به استفاده همراه با غذا در مورد این دسته از ویتامین‌ها وجود ندارد.

ویتامین‌های A ،E و K: این ویتامین‌ها از دسته ویتامین‌های محلول در چربی هستند. بنابراین جذب آن‌ها با چربی بالاتر می‌رود. بنابراین توصیه می شود این ویتامین‌ها با چرب‌ترین وعده غذایی میل شوند.

ویتامین D: عموماً ویتامین دی در بدن توسط نور خورشید ساخته می‌شود. روز بهترین زمان دریافت ویتامین در بدن است زیرا نورخورشید می‌تابد. بنابراین بهترین زمان مصرف ویتامین دی در روز است. جالب است بدانید که ویتامین دی برعکس ملاتونین در بدن عمل می‌کند. ملاتونین در شب‌ها بیشتر می‌شود و دریافت آن در آن بازه از شبانه روز بهتر است. در حالیکه ویتامین دی را باید در روز دریافت کنید.

امگا ۳«Omega ۳»: با توجه به سرعت پایین متابولیسم چربی‌ها در بدن، مصرف این مکمل مطلقا قبل از فعالیت‌های جسمانی و ورزش توصیه نمی‌شود. در حالی که جذب آن همراه با کم چرب ترین وعده غذایی افزایش می‌یابد.

مصرف بیش از اندازه = مسمومیت

همانطور که مصرف ویتامین می‌تواند باعث بهبود عملکرد بدن شود، استفاده بیش از اندازه از این داروها موجب مسمومیت و عوارض ثانویه خواهد شد. ناراحتی معده، ریزش مو، افزایش خطر ابتلا به سرطان، مشکلات عصبی، خون‌ریزی بیش از حد و... از جمله عوارض استفاده بیش از اندازه و غیر ضروری ویتامین‌ها خواهد بود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902482

دیگر خبرها

  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور اعلام شد +جدول
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌ های کشور
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور